York Hospital
August 5, 2016 by Sue in Public, Reflective, York 0 Comments

Cancer Care Centre Healing Garden, York Hospital In my role as the Manager of the Cancer Care Centre here at York Hospital, I have worked with Sue over the last couple of years in our quest to create a beautiful space within a public building. We hoped very much to inspire relaxation, privacy and respect for the users of this area, through creative planting and beautiful seating. Sue and I worked together as part of a small team to ensure that this was vision was made possible on the York Hospital site. This team encompassed capital planning, arts, finance and department management. Sue was to create a tranquil area, a place of contemplation and relaxation for those affected by cancer to spend time together as a family or equally on ones own. The location we chose backed onto two hospital departments and was currently wasteland with multiple utilities within. There were a multitude of technical and logistical hurdles to jump over before we could even start to plan the work – however, Sue's enthusiasm never waned. We worked up a tight brief to create a beautiful walkway adjacent to the peaceful courtyard garden. The walkway was a desolate area crying […]

Read More
Town Garden
August 5, 2016 by Sue in Informal, Private, York 0 Comments

Alan Rose's Town Garden, York I asked Sue to design a formal, but relaxed, garden in a medium-sized walled setting behind a Victorian house in York. The design allows plenty of comfortable movement and a transition from a paved entertaining area to a softer, grassed and shady area. A number of seating locations work wonderfully to allow relaxation at different times of day and light conditions. Several sizes and shapes of beds allow optimal use of warm walls and opportunities for varied planting. A particular design breakthrough is a combination of paving that deals with the house being on an angle to the garden, offering an interesting and inviting view and flow. I am extremely happy with the design and the way it has worked-out over several years of usage; friends and visitors love the garden too! I would be happy to arrange for anyone to visit the garden to view the design. Alan Rose   Sue's Comment This town garden was an interesting challenge as the new conservatory was not at 90 degrees to the rest of the house and looked over the fence to next door's garden rather than into the client's space. My solution was to combine […]

Read More
Back to Top